Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ


Νάτος ο τραχανάς μας!
Έτοιμος, τριμμένος,
θα μείνει ακόμη μια εβδομάδα να στεγνώσει εντελώς,
 μετά θα μπει σε πάνινες σακούλες 
και τέλος, αποθήκευση στο ντουλάπι.



Δεν ξεχνώ βέβαια
και την υπόσχεση που σας είχα δώσει
στην προηγούμενη ανάρτηση
σχετικά με τη δημοσίευση της συνταγής. 
Πάμε λοιπόν να δούμε 
τι θα χρειαστούμε.

1) 3 λίτρα γάλα πρόβειο
2) 800 γρ. τυρί φέτα
3) 250γρ. γιαούρτι πρόβειο
4) 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
5) 4 κιλά σιμιγδάλι χονδρό

Τι κάνουμε τώρα.
Πρώτα πρώτα
βράζουμε το γάλα με το αλάτι.
Αφού κρυώσει,
ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και την φέτα, τριμμένη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά
και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί, εκτός ψυγείου,
για 24 ώρες.
Με το πέρας το εικοσιτετραώρου,
και αφού το μείγμα έχει πήξει,
ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Αρχίζουμε το ζύμωμα
μέχρις ότου έχουμε μια ζύμη σχετικά σφικτή.

Κατόπιν, 
και αφού 
έχουμε στρώσει καθαρά τραπεζομάντηλα στα τραπέζια μας,
παίρνουμε κομμάτια ζύμης
μεγέθους καρυδιού 
και τα απλώνουμε στο τραπέζι.
Mόλις στεγνώσουν από την μια πλευρά,
 τα γυρίζουμε απ' την άλλη.
Κατόπιν, 
παίρνουμε το ειδικό κόσκινο
και με κυκλικές κινήσεις
περνάμε τα κομμάτια του τραχανά.


Τέλος,
αφήνουμε το τριμμένο πια τραχανά
να στεγνώσει.

Καλή επιτυχία σε όποιον επιχειρήσει να φτιάξει!
Πραγματικά,
η γεύση του είναι μοναδική,
καμιά σχέση με αυτόν του εμπορίου!   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails