Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ


΄Ενα κέικ μήλου
-νηστίσιμο, όπως ορίζει η εκκλησία μας
γι΄αυτήν την περίοδο
της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής-
έφτιαξα σήμερα.


Και βέβαια, θα σας δώσω την συνταγή
σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να το φτιάξετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε!

3 μήλα σχετικά μεγάλα,
τα δυο πολτοποιημένα στο μπλέντερ,
το τρίτο κομμένο σε κομματάκια
1 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα χυμό φρούτων
3,5 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλάκια γλυκού γεμάτα, μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα 
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σούπας ξύδι

κι αφού συγκεντρώσαμε τα υλικά μας
ας δούμε τώρα, πως θα το φτιάξουμε.

Σε ένα μπωλ, 
ανακατεύουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη,
τον χυμό, την σόδα
αφού πρώτα τη διαλύσουμε στο ξύδι
και τα πολτοποιημένα μήλα.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε
το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,
και την κανέλα.
Ενώνουμε τα υλικά των δυο μπώλ 
και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί
 που το έχουμε αλείψει με λάδι,
ρίχνουμε επάνω τα κομμάτια μήλου
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 
στους 180-200 βαθμούς
για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails